Cristian Popescu Piedone, repus în funcția de primar al Sectorului 5. ”Va fi o reformă administrativă”

de: Ana Anițoiu
23 06. 2023

Cristian Popescu Piedone a fost repus în funcția de primar al Sectorului 5, după validarea dată de prefectul municipiului București. Ordinul a fost semnat în cursul zilei de joi, iar edilul a anunțat că va face o reformă administrativă.

Când se va întoarce Cristian Popescu Piedone la primărie

Cristian Popescu Piedone, care a fost eliberat miercuri din Penitenciarul Jilava, a spus că probabil se va întoarce luni la Primărie și că a dat deja câteva dispoziții, urmând să facă o reformă administrativă.

”Probabil că de luni mă întorc la Primărie, ordinele sunt semnate, câteva dispoziții deja le-am dat, se lucrează intens, va fi o reforma administrativă pe sectorul 5 cap-fine!

Intru direct în normalitate. Totul își urmează cursul pentru ședința ordinară din această lună, nu știu dacă a fost ținută sau va fi ținută. Repet, dacă va fi o ședință extraordinară, asta se anunță cu cinci zile înainte”, a explicat Cristian Popescu Piedone, la Antena 3 CNN.

Cristian Popescu Piedone, după eliberare: ”Am conștiința curată”

După ce a ieșit din Penitenciarul Jilava, Cristian Popescu Piedone a declarat, printre altele, că nu are de gând să ceară despăgubiri de la stat și că are conștiința curată, pentru că nu ar fi avut cum să prevină el tragedia de la Colectiv.

”M-am rugat la Dumnezeu să audă rugile mele, să se facă dreptate și să deschidă ochii judecătorilor. (…) Există o speranță în România pentru dreptate. Eu am vrut de la început să răspund pentru păcatele mele, din păcate am răspuns pentru altcineva. (…)

Nu voi cere despăgubiri morale. N-am nevoie. Voi fi repus în funcție, voi duce sectorul până la capăt, mă voi gândi ce e de făcut în viitorul meu”, a spus Piedone, în aplauzele susținătorilor săi.

”În închisoare m-am eliberat, nu m-am încarcerat. M-am putut odihni și gândi și să-mi pun planurile în ordine. Condițiile din închisori… Nu vreau să ajungă nimeni aici, dar sunt cu bun simț dacă ai bun simț. Ești respectat dacă respecți.

Am ieșit la muncă, am muncit fără probleme. Mi-am luat recompense, am fost la cursuri. Dacă copiii mei erau acolo în acea seară și mureau susțineam în continuare că sunt nevinovat. Le înțeleg furia (părinților victimelor de la Colectiv n.r.). (…) Am conștiința curată, nu aveam ce să previn eu.”, a mai spus Piedone, căruia ÎCCJ i-a admis recursul în casație, la puțin peste un an de la încarcerarea lui.

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au achitat pe Cristian Popescu Piedone și au înlăturat dispoziția referitoare la obligarea lui la plata cheltuielilor judiciare către stat.